Potpisivanjem ugovora ozvaničen je početak zajedničkog djelovanja Bingo Group, najveće domaće grupacije i najvećeg poslodavca u Bosni i Hercegovini, koji zapošljava skoro 9.000 osoba, od kojih su 70% žene i neprofitne organizacije „Think Pink – Zajedno smo jedno“, čija je misija podizanje svijesti o raku dojke i pružanje podrške ženama koje se suočavaju s ovom bolešću.

“Naša posvećenost ženskom osnaživanju odražava se u našem dubokom uvjerenju da je to ključno za zdravstveni i socijalni razvoj porodice, zajednice i zemlje u cjelini. Saradnja s organizacijom “Think Pink – Zajedno smo jedno”  korak je prema osnaživanju žena, i prema stvaranju svijeta u kojem svi zajedno rastemo i razvijamo se, a redovni pregledi postaju odraz osnovne brige o sebi. Moja preporuka svim ženama, bez obzira na njihovu životnu dob, jeste da idu na redovne godišnje preglede koji pomažu ranom otkrivanju bolesti i spašavanju života.“, izjavila je Kunosić.

U sklopu ove saradnje Bingo Group i „Think Pink- Zajedno smo jedno“ organizuju edukacije i preventivne preglede za više od 6.000 uposlenica Bingo Group. Aktivnosti su počele u Tuzli i okolnim gradovima u maju ove godine, pri čemu je odziv u odnosu na ukupan broj zaposlenica bio blizu 90%.

“Rak dojke je najčešće dijagnosticirana zloćudna bolest kod žena, a statistike pokazuju da svaka deveta žena obolijeva od istog. Zbog toga je partnerstvo s Bingo Group izvanredan korak naprijed u našem zajedničkom cilju borbe protiv raka dojke. Naša organizacija radi na edukaciji i prevenciji, a Bingo Group će nam omogućiti da dopremo do većeg broja žena i podignemo svijest o važnosti redovnih pregleda i samopregleda. Saradnja sa Bingo Group je jedno od naših najznačajnijih partnerstava u sferi prevencije i saradnje sa profitabilnim sektorom na šta smo izuzetno ponosni. Zajedno smo jači, i zajedno ćemo doprinijeti boljem zdravlju žena u cijelom regionu.”, dodala je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije „Think Pink – zajedno smo jedno“.

Potpisivanjem ugovora o saradnji, Bingo Group je postao generalni pokrovitelj 16. po redu trke/šetnje za ozdravljenje “Race for the Cure”, čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke. Sva sredstva prikupljena putem registracija namijenjena su za organizaciju

besplatnih mamografskih pregleda u ruralnim dijelovima BiH, kao i za pružanje “paketića prve pomoći” svakoj ženi koja je prošla operaciju zbog raka dojki. „Trka/šetnja za ozdravljenje”, održava se istovremeno u više od 150 gradova širom svijeta. Svake godine, oko milion ljudi šeta ili trči kako bi podržali unapređenje zdravlja žena.

Bingo Group će nastaviti podržavati inicijative koje promiču osnaživanje žena, s uvjerenjem da je to ključno za unapređenje društva.

news-img

Bingo Group i „Think Pink – zajedno smo jedno“ potpisali ugovor o saradnji

Kada žene žive sigurne, ispunjene i produktivne živote, sposobne su doseći svoj puni potencijal, a time i doprinijeti rastu i razvoju društva, riječi su CEO Bingo Group, Ljiljane Kunosić, u kojima je izražena suština saradnje između najveće domaće poslovne grupacije i organizacije „Think Pink – zajedno smo jedno“.

Saznaj više

Bingo Group radnicima isplaćuje skoro 10 miliona KM finansijske podrške

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group danas je u Sarajevu održala konferenciju za medije. Ova grupacija, sa skoro 9.000 zaposlenih, najveći je investitor i poslodavac u Bosni i Hercegovini, a danas je najavila isplatu finansijske podrške svojim zaposlenim.

Saznaj više

Bingo Group: 9.000 paketića, za 9.000 dječjih osmjeha

Ponosni na sve što radimo!

Noćas će sa najvišeg krova hučati glasno pametna sova:

„Igre da igraš, i veselo skitaš, a nešto kad ne znaš uvijek hrabro da pitaš.

Da duboko razmišljaš i čuda stvaraš i uvijek se lijepim stvarima nadaš.

I ne zaboravi ono što je, naravno, glavno da u nevolji drugu pomogneš rado.

Čujte sva djeco, ispod nebeskog krova,

Sretna vam bila Godina nova!“

Saznaj više

Fabrika betona INGRAM u velikoj ekspanziji

Kompanija „Ingram“ d.d. Srebrenik je u 2022 -oj uspješno kompletirala implementaciju strateškog plana razvoja, sa ciljem uvođenja novih proizvodnih programa, što je vodilo povećanju kvalitete proizvoda, širenju na nova tržišta i suštinskom procvatu kompanije.

Saznaj više

Bingo dodijelio grantove poduzetnicama

Tokom osam godina Bingo izdvojio skoro 145.000 KM u okviru projekta ”Odvažne i hrabre, to ste vi”

Danas je dvanaest odvažnih i hrabrih žena dobilo vjetar u leđa da pokrenu ili dodatno razviju vlastiti biznis uz pomoć grant sredstava koja su dodjeljena u okviru Bingovog projekta “Odvažne i hrabre, to ste vi!”

Saznaj više

„Bingo za bebe“ – hrana za bebe za 0% marže

Bingo se do kraja godine odriče marže na hranu za bebe

Kompanija Bingo pokreće akciju „Bingo za bebe“ kroz koju se u potpunosti odriče marže za sve proizvode iz kategorije hrane za bebe. Akcija „Bingo za bebe!“ počinje u aprilu i trajat će do kraja 2023. godine, a obuhvata slijedeće kategorije proizvoda: hrana za bebe, kašice i sokovi za bebe, te voda za bebe.

Saznaj više

Bingo Group: sva dobit ostvarena u 2022. reinvestirana u privredu BiH

U Bingo trgovinama zabilježeno pet miliona kupovina više nego prethodne godine

Ukupan prihod na nivou grupe u 2022. godini porastao je za 17% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 1,7 milijardi KM.

Najveći rast prihoda, čak 80%, zabilježen je u proizvodnim kompanijama grupacije.

Rast prihoda u Bingo trgovinama, osnovnoj djelatnosti grupacije, u odnosu na prethodnu godinu iznosi 16%.

U 2023. godini nastavljaju se investicije i ulaganja u bh. ekonomiju.

Saznaj više

Pozitivna priča iz Pivare Tuzla! 

Pivara Tuzla je ostvarila uspjeh u svojoj namjeri da širi pozitivnu priču i kontinuirano investira u proizvodni proces, s ciljem unapređenja ponude i zadržavanja visokog kvaliteta piva, što je bio imperativ od samog osnivanja kompanije.

Saznaj više

Bingova kompanija iz Janje: Semberka počela izvoz proizvoda i na EU tržište

Fabrika Semberka u bijeljinskom naselju Janja pokazatelj je da je moguće oživjeti firme pred gašenjem, učiniti ih uspješnim i zaposliti veliki broj ljudi.

Saznaj više

Bingo Group ekskluzivni  sponzor  29. Sarajevo Film Festivala

Na konferenciji za novinare održanoj 16.6.2023. godine u kinu Meeting point direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović danas je predstavio novu festivalsku lokaciju, poster i ekskluzivnog sponzora festivala Bingo Group.

Saznaj više
Dita

Dita 1977 izvozi 35% svoje ukupne proizvodnje

Kompanija Dita 1977 iz Tuzle, dugogodišnji lider u proizvodnji praškastih deterdženata, članica Bingo Group, bilježi odlične poslovne rezultate. Kompanija je postigla značajan rast u svim ključnim oblastima svog poslovanja, što je rezultat predanosti i stručnosti njenih zaposlenika.

Saznaj više