Dita
Dita

Ovaj uspjeh potpomognut je i činjenicom da je Bingo Group prepoznala potencijal kompanije Dita 1977 i uložila značajne resurse u razvoj proizvoda i unaprjeđenje tehnologije čime je podržala i ojačala prodajni asortiman kompanije.

„Ponosni smo što je naša posvećenost kvalitetu, inovacijama i zadovoljstvu naših kupaca prepoznata. Udio izvoza u ukupnim poslovnim rezultatima za 2021. godinu iznosio je 22%, za 2022. godinu 30%, dok za period do 01.06. 2023. iznosi 35%. Poslovni rezultati pokazuju da imamo povjerenje potrošača širom zemlje i regije, ali i da smo lider u industriji praškastih deterdženata.“, izjavio je Eldin Tabučić, direktor kompanije Dita 1977.

Kompanija je ostvarila značajan rast izvoza svojih proizvoda u inostranstvo, čime je snažno doprinijela razvoju lokalne privrede i povećanju ukupnog izvoza Bosne i Hercegovine. Broj proizvođača hemije i renomiranih trgovačkih lanaca koji su dali povjerenje kompaniji Dita 1977 kontinuirano raste, a za njih kompanija danas proizvodi praškaste deterdžente i druga sredstva za čišćenje: Labud (Hrvatska), Šampionka (Slovenija), Plodine (Hrvatska), Kaufland (Hrvatska), NTL (Hrvatska), Aman (Srbija), Dis (Srbija), te Viva Fresh (Kosovo).

Kompanija je ostvarila i značajne rezultate u oblasti korporativne odgovornosti.

„Uveli smo novu tehnologiju u procesu pakovanja koja smanjuje učešće plastike i značajno utječe na zaštitu životne okoline. Doypack ambalaža smanjuje učešće plastične ambalaže u cjelokupnom procesu, i samim tim na tržište plasiramo manje plastike. Mi smo prvi proizvođač  hemije u Bosni i Hercegovini koji je počeo sa primjenom ove vrste ambalaže zahvaljujući nabavci savremenih mašina.“, dodaje Tabučić.

Dita 1977 je u svom dugogodišnjem postojanju stekla reputaciju pouzdanog partnera i prepoznata je po visokom kvalitetu svojih proizvoda. Već petu deceniju razvijaju i proizvode proizvode iz asortimana hemije za široku potrošnju u domaćinstvu, HoReCa kanalu, industriji autokozmetike, kao i sredstva za specijalne namjene. Kompanija će nastaviti s ulaganjem u nove tehnologije i inovacije kako bi održala svoju konkurentnost na tržištu i osigurala dalji uspjeh.

Za više informacija posjetite www.dita.ba

news-img

Bingo Group i „Think Pink – zajedno smo jedno“ potpisali ugovor o saradnji

Kada žene žive sigurne, ispunjene i produktivne živote, sposobne su doseći svoj puni potencijal, a time i doprinijeti rastu i razvoju društva, riječi su CEO Bingo Group, Ljiljane Kunosić, u kojima je izražena suština saradnje između najveće domaće poslovne grupacije i organizacije „Think Pink – zajedno smo jedno“.

Saznaj više

Bingo Group radnicima isplaćuje skoro 10 miliona KM finansijske podrške

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group danas je u Sarajevu održala konferenciju za medije. Ova grupacija, sa skoro 9.000 zaposlenih, najveći je investitor i poslodavac u Bosni i Hercegovini, a danas je najavila isplatu finansijske podrške svojim zaposlenim.

Saznaj više

Bingo Group: 9.000 paketića, za 9.000 dječjih osmjeha

Ponosni na sve što radimo!

Noćas će sa najvišeg krova hučati glasno pametna sova:

„Igre da igraš, i veselo skitaš, a nešto kad ne znaš uvijek hrabro da pitaš.

Da duboko razmišljaš i čuda stvaraš i uvijek se lijepim stvarima nadaš.

I ne zaboravi ono što je, naravno, glavno da u nevolji drugu pomogneš rado.

Čujte sva djeco, ispod nebeskog krova,

Sretna vam bila Godina nova!“

Saznaj više

Fabrika betona INGRAM u velikoj ekspanziji

Kompanija „Ingram“ d.d. Srebrenik je u 2022 -oj uspješno kompletirala implementaciju strateškog plana razvoja, sa ciljem uvođenja novih proizvodnih programa, što je vodilo povećanju kvalitete proizvoda, širenju na nova tržišta i suštinskom procvatu kompanije.

Saznaj više

Bingo dodijelio grantove poduzetnicama

Tokom osam godina Bingo izdvojio skoro 145.000 KM u okviru projekta ”Odvažne i hrabre, to ste vi”

Danas je dvanaest odvažnih i hrabrih žena dobilo vjetar u leđa da pokrenu ili dodatno razviju vlastiti biznis uz pomoć grant sredstava koja su dodjeljena u okviru Bingovog projekta “Odvažne i hrabre, to ste vi!”

Saznaj više

„Bingo za bebe“ – hrana za bebe za 0% marže

Bingo se do kraja godine odriče marže na hranu za bebe

Kompanija Bingo pokreće akciju „Bingo za bebe“ kroz koju se u potpunosti odriče marže za sve proizvode iz kategorije hrane za bebe. Akcija „Bingo za bebe!“ počinje u aprilu i trajat će do kraja 2023. godine, a obuhvata slijedeće kategorije proizvoda: hrana za bebe, kašice i sokovi za bebe, te voda za bebe.

Saznaj više

Bingo Group: sva dobit ostvarena u 2022. reinvestirana u privredu BiH

U Bingo trgovinama zabilježeno pet miliona kupovina više nego prethodne godine

Ukupan prihod na nivou grupe u 2022. godini porastao je za 17% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 1,7 milijardi KM.

Najveći rast prihoda, čak 80%, zabilježen je u proizvodnim kompanijama grupacije.

Rast prihoda u Bingo trgovinama, osnovnoj djelatnosti grupacije, u odnosu na prethodnu godinu iznosi 16%.

U 2023. godini nastavljaju se investicije i ulaganja u bh. ekonomiju.

Saznaj više

Pozitivna priča iz Pivare Tuzla! 

Pivara Tuzla je ostvarila uspjeh u svojoj namjeri da širi pozitivnu priču i kontinuirano investira u proizvodni proces, s ciljem unapređenja ponude i zadržavanja visokog kvaliteta piva, što je bio imperativ od samog osnivanja kompanije.

Saznaj više

Bingova kompanija iz Janje: Semberka počela izvoz proizvoda i na EU tržište

Fabrika Semberka u bijeljinskom naselju Janja pokazatelj je da je moguće oživjeti firme pred gašenjem, učiniti ih uspješnim i zaposliti veliki broj ljudi.

Saznaj više

Bingo Group ekskluzivni  sponzor  29. Sarajevo Film Festivala

Na konferenciji za novinare održanoj 16.6.2023. godine u kinu Meeting point direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović danas je predstavio novu festivalsku lokaciju, poster i ekskluzivnog sponzora festivala Bingo Group.

Saznaj više
Dita

Dita 1977 izvozi 35% svoje ukupne proizvodnje

Kompanija Dita 1977 iz Tuzle, dugogodišnji lider u proizvodnji praškastih deterdženata, članica Bingo Group, bilježi odlične poslovne rezultate. Kompanija je postigla značajan rast u svim ključnim oblastima svog poslovanja, što je rezultat predanosti i stručnosti njenih zaposlenika.

Saznaj više